Luetuimmat

Koska blogissa on tekstejä yli 200 ja hakutoiminto ei ole kovinkaan käyttäjäystävällinen, olen tälle sivulle koonnut yhteen luetuimmat tekstit. Luokittelu perustuu tiettyihin kestosuosikkeihin, jotka ovat kestäneet ajan kulumista.
 1. Suomen parhaat sijoituskirjat: täältä löytyy arvioni suomalaisista sijoituskirjoista ja linkit yhteenvetoihin.
 2. Suomen parhaat talousblogit: täältä löytyy sekä Cisionin arvioimat Suomen TOP 10 talousblogit että omat suosikkini. 
 3. Miten opiskella kauppatieteitä: täältä löytyy näkemykseni siitä, miten kannattaa opiskella kauppatieteitä eli mitä kursseja valita ja milloin, etenkin jos haluaa pääomasijoittajaksi. 
 4. Hyvä ravintola: täältä löytyy koottuna hyvän pienet ravintolat Suomen eri kaupungeista. 
 5. Perheyhtiön omistajastrategia: täältä löytyy Matti Laineman malli perheyrityksen omistajastrategiaksi.  Toimiva kysymyslista tarkasteltavaksi perheyrityksissä tai muissa pk-yrityksissä. 
 6. Strateginen yritysanalyysi: täältä löytyy Arto Lahden kirjaan pohjautuen malli, jonka perusteella voi toteuttaa strategisen yritysanalyysin markkinasta, toimialasta ja kilpailijoista. Käyttökelpoinen pohja.
 7. Hyvä omistajuus: täältä löytyy Matti Koirasen määritelmä hyvästä omistajuudesta. Hyvä esimerkki pohdittavaksi omassa yrityksessä. 
 8. Pääomasijoittaminen: täältä löytyy Jari Laurialan kirjaan pohjautuva lyhennelmä siitä, mitä on pääomasijoittaminen. Tämän tiivistelmän lukemalla pystyy vastaamaan tentissä, jos joku asiaa kysyy.
 9. Miten lisätä yrityksen arvoa? täältä löytyy Paavolan, Torpan ja Lumijärven teokseen pohjautuen vinkkejä siitä, miten voi kasvattaa yrityksen arvoa ja mistä yrityksen arvo muodostuu. 
 10. Friedrich von Hayek ja Kohtalokas ylimieli: täältä löytyy tiivistelmä Hayekin teokseen Kohtalokas ylimieli, jossa käsitellään mm. kapitalismia, arvoa, taloutta ja yhteiskuntaa. Suositeltava teos luettavaksi. Kiinnostus Hayekiin tuntuu olevan tällä hetkellä nousussa.
 11. Maratonpoikuuden menettäminen: täältä löytyy kokemukseni ensimmäisestä maratonistani. Valmistautuminen ensimmäiseen maratoniin on jännittävää, joten kenties joitain vinkkejä opiksi.
 12. Asiakasomistaja: täältä löytyy näkemykseni asiakasomistajuudesta ja kollektiivisesta omistajuudesta.
 13. Neuvotteluvalta: täältä löytyy tiivistelmä Juhana Torkin teoksesta Neuvotteluvalta. Vinkkejä neuvottelupöytään. 
 14. Jääkiekkokortit: täältä löytyy kirjoitukseni jääkiekkokorteista sekä katsaus omaan kokoelmaani.
 15. Luottamuspääoma: täältä löytyy tiivistelmä Harisalon ja Miettisen teokseen Luottamuspääoma. 
 16. Klassinen liberalismi: täältä löytyy tiivistelmä Harisalon ja Miettisen teokseen Klassinen liberalismi. Hyvä peruskatsaus siihen, mitä on liberalismi. 
Suositeltavia linkkejä

Täältä löytyy poimittuna talteen parhaita löytämiäni blogitekstejä tai lehtijuttuja, jotka liittyvät tämän sivuston aiheisiin. Kunnia alkuperäisille kirjoittajille.

Tuomas Enbuske: Mikä onkaan yrityksen tehtävä?: Yksilöt päättävät yrityksen tehtävän.

Sanni Grahn-Laasonen: Itse itsellä töissä: Osuva kirjoitus itsensä omistajuudesta ja yrittäjyydestä.

Petri Kajander: Business lesson 1: Hard Work Seldom Pays Off

Petri Kajander: Business lesson 2: Only Capital Accumulation Accounts

Petri Kajander: Innovaatio- vai pääomaköyhyys?
Related Posts with Thumbnails