perjantai 23. elokuuta 2013

Capital - The Story of Long-Term Investment Excellence

Joskus ei kirjavalinnat vain osu kohdilleen. Kansitekstit saattavat vaikuttaa houkuttelevilta ja sen perusteella kuvittelee, että kirjalla on paljon annettavaa, mutta valitettavasti sitä joskus joutuu kokemaan pettymyksen kun kirja ei todellakaan vastaa odotuksia. Näin kävi Charles D. Ellisin Capital - The Story of Long-Term Investment Excellencen kanssa. Wileyn kustantama kirja, joka kertoo Capital Groupista eli yhdestä maailman menestyksekkäimmistä varainhoitotaloista, joten herätti kiinnostukseni Amazonissa. Goodreadsissa suosituksia ja 3.8/5.0 arvostelut. Tästä voisi kenties oppia jotain. Mutta ei.
 
Capital - The Story of Long-Term Investment Excellence
Eipä jäänyt käteen mitään muuta kuin harmitus siitä, että saman ajan olisi voinut käyttää johonkin toiseen kirjaan. Kirja täynnä yleistä löpinää ja selostusta sellaisista firman sisäisistä asioista, joista ulkopuolinen ei ole lainkaan kiinnostunut. Tämän kirjan voisi kiteyttää kolmeen kirjaimeen: VMP. Miksi sitten jaan sen blogissani? Yhtä tärkeää kuin on löytää hyviä kirjoja, on välttää huonoja. Siispä älä astu samaan miinaan kuin minä ja jätä tämä kirja väliin. Lue vaikka mielummin Goldman Sachsista kertova The Culture of Success.

Koko kirjan muistiinpanoni ovat tässä: "Keys to success are: 1) persistent and imaginative recruiting, 2) consistently high standards for acceptance into the group, 3) uncompromising search for meritocracy in the distribution of rewards and responsibilities according to real contribution, 4) devotion to professional excellence and superior service to clients, and 5) genuine collegiality."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts with Thumbnails