sunnuntai 8. lokakuuta 2017

Tauko

Tulipa pidettyä pitkä tauko tästä blogista. Melkein kaksi vuotta kului ilman ainuttakaan uutta päivitystä ja ilman mitään ilmoitusta siitä, miksi kirjoittaminen loppui. Anteeksi aktiivisille lukijoilleni! Tervetuloa takaisin!

Tauko tuli tarpeeseen

Tauko ei ollut mietitty, se vain syntyi. Suurin syy oli aika. Perhe, työ, ruuhkavuodet ja kaikki nämä perinteiset tekijät yhdessä eivät jättäneet aikaa, eikä myöskään kiinnostusta kirjoittamiselle. Muut asiat olivat tärkeämpiä ja hyvä niin. Aiemmin olin lukenut ja kirjoittanut viikottain. Jossain kohtaa tuli vain kiintiö täyteen. Olin varmaankin vuoden lukematta yhtään kirjaa ja kirjoittamatta mitään muuta kuin ennalta sovittuja tekstejä. Pahimmillaan ajatteleminenkin sattui. Blogista tuli minulle merkityksetön.

Töissä tapahtuu

Kahdessa vuodessa on tapahtunut monia asioita. On tullut tehtyä johdettua kaksi exitiä, ensin Biotehtaan myynti Gasumille 2016 ja sitten Mattiovi Oy:n myynti Jeld-Wenille kesällä 2017. Molemmat olivat intensiivisiä prosesseja ja opettivat paljon omistajuudesta ja pääomasijoittamisesta. Keväällä 2016 perustettiin myös Taaleri Kiertotalous ky eli maailman ensimmäinen kiertotalouteen sijoittava pääomarahasto. Rahasto on tehnyt reilussa vuodessa yhteensä 7 sijoitusta. Sijoituksia ovat Volter Oy, Ecomation Oy ja Suomen Kiertoketju Oy, Chempolis Oy, Opti Automation Oy (Optiwatti), Naps Solar Systems Oy, Etelä-Suomen Lämpöhuolto Oy ja Envera Oy. Näitä hienoja yhtiöitä kehitetään nyt aktiivisesti.

Blogi elää yhä!

Olin totaalisen yllättynyt huomatessani, kuinka paljon lukijoita blogi kerää, vaikka uusia kirjoituksia ei ilmestykään. Vanha arkisto vain näyttää vastaavan yhä varsin hyvin monien ihmisten hakemiin tietotarpeisiin. Googlen merkitys on kiistaton. Aikanaan tehty työ ei ole ollut turhaa. Se kannustaa myös kirjoittamaan uutta.

Mitä kuuluu väitöskirjalle?

Tämä blogi syntyi aikanaan siitä ajatuksesta, että jaan omistajuuden ajatuksia matkan varrella osana väitöskirjaprojektiani. Väitöskirjahanke on ollut käytännössä lähes pari vuotta telakoituna, koska ei ole ollut aikaa lukemiselle ja kirjoittamiselle. Hengissä se yhä on ja tarkoitukseni on saattaa se maaliin. Samalla on herännyt ajatus omistajuuden kirjasta eli käytännönläheisemmästä oppaasta yrittäjille ja omistajille. Sellainen olisi hieno kirjoittaa!

Omistajuus on heräämässä henkiin

Kun aloitin kirjoittamaan yli 7 vuotta sitten omistajuudesta, omistajuuden keskustelu Suomessa oli melko mitätöntä. Ei se edelleenkään erityisen aktiivista ja monipuolista ole, mutta kuitenkin on havaittavissa selvä kehitysaskel aiheen osaamisessa sekä merkityksen ymmärtämisessä. Lisää keskustelua ja osaamisen karttumista tarvitaan yhä, siksi koen myös tämän blogin palauttamisen aktiiviseksi tärkeäksi kontribuutioksi omalta osaltani.

Tulevaisuus

En lupaa että uutta sisältöä tulee usein. Matkan varrella on tullut kirjoitettua joitain tekstejä, joten tulen lisäämään ne tähän blogiin suunnilleen alkuperäisille ajankohdille vuosille 2016 ja 2017. Samoin erilaisia esityksiä omistajuudesta on tullut pidettyä, joten laitan jossain vaiheessa materiaalejani jakoon. Kommentit ja juttuvinkit ovat jatkossakin tervetulleita! Toivottavasti viihdyt tämän blogin tekstien parissa myös tulevaisuudessa.

2 kommenttia:

 1. Nice Blog..One can get good information about stock market & Trading tips.Thanks.
  stock tips

  VastaaPoista
 2. Etsit suurta määrää yrityksen elvyttämiseen tai etsit lainaa talon ostamiseen.
  Voimme tarjota sinulle tämän lainan.

  Sähköposti: info@creditfinance-bank.com
  Mikä numero on: +33784505888
  Verkkosivusto: https://www.creditfinance-bank.com

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails