keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Talouden perusteet

On hyvin vaikea ymmärtää, miksi taloustieteissä opetetaan yhä eri tasoilla Marxia, mutta ei lainkaan von Misesiä. Markkinatalouden mekanismien ymmärtämisessä Ludwig von Misesin opetukset asettuvat arvoasteikossa vähintään samalle tasolle Adam Smithin Kansojen varallisuuden kanssa, mielummin jopa merkittävämmäksi. Silti von Mises ja Itävaltalainen koulukunta ovat useimmille taloustieteilijöille ja laajemmalle yleisölle tuntemattomia. Suunnitelmatalouteen perustuvat lainalaisuudet ohjaavat ajattelua ja aito usko yksilölliseen markkinatalouteen tuntuu olevan valitettavan vähäistä.

Itse tunnustaudun suureksi Itävaltalaisen koulukunnan kannattajaksi. Mitä enemmän sen keskeisiä teoksia luen, sen vakuuttuneempi olen ajatusten pätevyydestä. Carl Menger, Ludwig von Mises, Murrau Rothbard ja kumppanit ovat tuottaneet todella terävää ajattelua. Onneksi näitä merkkiteoksia voi lukea myös laadukkaina suomennoksina. Talouden perusteet on sivusto, josta löytyy käännettyinä itävaltalaisen koulukunnan keskeisimpiä teoksia ja tuoreimpia artikkeleita.


Sivusto on yksinkertaisesti mahtava! Sen sisällön parissa voisi viettää helposti vuorokausia. Tämän sivuston sisällön sisäistämällä olisi poikkeuksellisen syvällinen ymmärrys talouden toiminnasta. Suosittelen tutustuttavaksi! Sen sisällön tuottajat ansaitsevat syvän kumarruksen ja kiitoksen työstään talouden oppien jakamisessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts with Thumbnails