lauantai 12. marraskuuta 2011

Elämäsi auto

Kohtaat hyvän haltijattaren. Hän antaa sinulle yhden toiveen: saat valita omaksesi minkä tahansa auton maailmassa. Siis ihan minkä tahansa. Minkä auton valitset...


...jos ehtona on, että sinun on käytettävä samaa autoa koko elämäsi? 


Miten valintasi muuttuu, jos et siis saa myydä tai vaihtaa autoasi milloinkaan? 

Miten suhtautumisesi kyseistä autoa kohtaan muuttuu, jos tiedät että elät sen kanssa koko elämäsi?

Warren Buffetin elämänohje

Kyseinen esimerkki kuuluu maailman rikkaimpiin henkilöihin kuuluvan sijoittajalegenda Warren Buffetin opetuksiin. Hänen mukaansa valintoja tulisi tarkastella pysyvinä, koska vain siten asioille osaa antaa pitkäaikaista arvoa. Jos tiedät omistavasi auton ikuisesti, todennäköisesti pidät siitä parempaa huolta. Peset sitä, ajat varovaisemmin ja huollat useammin. 

Ajatus pysyvästä omistajuudesta on hyvän omaisuudenhoidon perusta. Buffetin mukaan sama pätee kaikkiin valintoihin. Valitset siis vaimoa, osaketta, autoa tai mitä muuta tahansa asiaa, valinnan ei tulisi perustua vain tämänhetken tilanteeseen vaan olisi tarkasteltava kokonaisuutta ja valittava siten, että valinnan kanssa voi elää koko elämänsä. 

Esimerkillään Buffet haluaa myös korostaa ihmisen omasta kehosta ja terveydestä huolehtimista. Ruumiimme on meille kerran pysyvästi annettu ja sen kanssa elämme elämämme loppuun asti. Siispä Buffet kehottaa ensisijaisesti huolehtimaan omasta terveydestä, koska samoin kuin auton kanssa, laiminlyöty huolto ei ole myöhemmillä kilometreillä enää paikattavissa. 

Niin ja mitä autovalintaan tulee, itse taitaisin käydä täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts with Thumbnails