maanantai 6. heinäkuuta 2009

Filantropiasta osa varainhoitopalveluita?

Lontoolainen varallisuudenhoitofirma Scorpio Partnership on julkaissut mielenkiintoisen raportin, jonka mukaan hyväntekeväisyyden neuvontapalveluista (philantrophy, suom: filantropia) on tulossa viiden vuoden sisään keskeinen osa varallisuudenhoitopalveluita (wealth management / asset management).

Hyväntekeväisyyden neuvontapalveluissa on kyse siitä, että varainhoitopalveluja tarjoavat yritykset eivät enää konsultoisi varakkaita asiakkaitaan ainoastaan hyvien sijoitusvinkkien suhteen vaan myös sen suhteen, mihin hyväntekeväisyyskohteisiin varoja kannattaa sijoittaa. Tämä tulos vaikuttaa järkeenkäyvältä. Erilaisten hyväntekeväisyyskohteiden tarjonta on suuri ja taso vaihtelee hyvistä huijareihin. Jos siis miettii varojensa käyttöä hyväntekeväisyyteen, miksi ei käyttäisi ammattilaisen apua sopivan kohteen kartoittamisessa ja analysoinnissa?

Raportin mukaan palveluiden tarjonnan syntymistä hidastaa toistaiseksi alan osaajien puuttuminen, koska hyväntekeväisyyspalveluiden tunteminen ja analysointi on oma kapea erityisalueensa. Parhaimmillaan tämän palvelumuodon kehittymisellä on positiiviset vaikutukset myös varsinaiseen hyväntekeväisyystoimintaan, koska se parantaa eri kohteiden ja organisaatioiden läpinäkyvyyttä ja vertailtavuutta sekä asettaa toiminnan ulkopuolisten ammattilaisten tarkastelun kohteeksi. Kenties tämä on yksi mahdollisuus tuoda liike-elämän parhaita käytäntöjä myös hyväntekeväisyysjärjestöjen toimintaan.

Tutkimusraportti löytyy täältä:

http://www.scorpiopartnership.com/pdf/scorpio-NPCmoreadvice_oct2008.pdf

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts with Thumbnails