tiistai 31. elokuuta 2010

Blogin facelift

Blogi on saanut uuden visuaalisen ilmeen. Tästä suurin kiitos kuuluu ystävälleni Mika Rantaselle, joka on sekä idean isä että mestari. Olen otettu siitä, että elämässäni on hänen kaltaisiaan ihmisiä. Ilman Mikaa tämäkin kehitysaskel olisi jäänyt ottamatta ja lopputulos ei olisi yhtä loistava.

Nyt julkaistu versio kehittyy vielä matkan varrella. Faceliftin tavoitteena oli tehdä blogista raikkaampi, helpommin luettava ja persoonallisempi. Toivottavasti tässä onnistuttiin. Itse olen ainakin enemmän kuin tyytyväinen tulokseen. Tämän blogin tavoitteena on olla ennen kaikkea tietopankki talouden ja omistajuuden teemoista. Tätä tavoitetta palvelemaan teimme ilmeen uudistuksen yhteydessä muutamia muitakin uudistuksia:
  1. Profiili: Tietoja minusta osiosta löytyy lyhyt kuvaus blogin kirjoittajasta eli minusta. Tämä osio täydentyy myös matkan varrella.
  2. Linkit: Lisäsimme tekstien alle mahdollisuuden lähettää teksti linkkinä kaverille esimerkiksi sähköpostiin tai sosiaalisiin medioihin.
  3. LinkWithin: Lisäsimme toiminnon, joka nostaa esille tekstiin liittyviä samanaiheisia aikaisempia tekstejä, jotka saattaisivat kiinnostaa lukijaa.
  4. Tunnisteiden lisääminen: Jotta oleellisen tiedon löytäminen olisi jatkossa helpompaa, tulen lisäämään sekä vanhoihin että uusiin teksteihin uusia tunnisteita. Erityisesti omistajuus-teema tullaan pilkkomaan paremmin omaksuttaviin osa-alueisiin.
  5. Kuvien lisääminen: Tähän asti blogi on ollut tekstivoittoinen. Jatkossa tavoitteena on lisätä kuvia, videoita ja visuaalisia esitystapoja. Myös vanhoihin teksteihin tullaan lisäämään aiheeseen sopivia kuvia.
  6. Toiminnot-palaute: Lukijoiden palaute on äärimmäisen arvokasta, joten lisäsimme tekstien alle toiminnon, joka kysyy lukijan mielipidettä siihen, oliko teksti a) mielenkiintoinen, b) informatiivinen ja c) kannattiko se lukea.

Sisällön osalta on jatkossakin luvassa tuttua tavaraa. Reilu vuosi blogin kirjoittamista takana ja tekstejä on tullut tuotettua noin 150. Teema on terävöitynyt erityisesti omistajuuteen, joka on väitöstutkimukseni myötä tämänhetkinen kiinnostuksen kohteeni. Ideoita uusista teksteistä syntyy yhä enemmän kuin ehtii kirjoittamaan, joten ajankäyttöni on tärkein rajoittava tekijä tekstien tuottamiselle. Kaikki pohdinnot eivät ole aina loppuun asti harkittuja, mutta se lienee myös osa blogin luonnetta.

Toivon, että pidät uudesta ilmeestä, olet nauttinut lukemistasi teksteistä ja uudet työkalut parantavat käyttökokemustasi. Kommentteja, kehitysehdotuksia ja kirjoitusideoita otetaan ilolla vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts with Thumbnails