torstai 21. tammikuuta 2010

Option parhaat yritysjohtajat 2009

Kauppalehden Optio julkisti uusimmassa numerossaan lukijoiden valitsemat Parhaat yritysjohtajan 2009. Lista on seuraavanlainen:

1. Matti Alahuhta, Kone
2. Jukka Hienonen, Finnair
3. Arto Hiltunen, SOK
4. Olli-Pekka Kallasvuo, Nokia
5. Jouko Karvinen, Stora Enso
6. Mikael Jungner, Yle
7. Jussi Pesonen, UPM-Kymmene
8. Matti Rihko, Raisio
9. Kim Wiio, ST1
10. Jorma Eloranta, Metso

Vertailun vuoksi en malta olla ottamatta esille marraskuun blogiani "TOP 5 pörssipomot", jossa aihetta käsiteltiin. Oma listaukseni oli seuraava:

1. Matti Alahuhta, Kone
2. Jorma Eloranta, Metso
3. Jouko Karvinen, Stora Enso
4. Jukka Hienonen, Finnair
5. Kai Seikku, ex-HKScan

Option listalla minut yllättää Mikael Jungner ja Kim Wiio. Jungner herättää tunteita ja jakaa mielipiteet puolesta ja vastaan. Kyselyssä ei annettu plus ja miinusääniä vaan listaus tulee mainintojen mukaan, joten on varsin ymmärrettävää, että Jungner nousee listalle. Wiio on todellinen yllätys, koska a) en olettanut, että hän olisi laajasti tunnettu, mitä listalle pääseminen edellyttää ja b) yhtiö ei kuitenkaan vielä kuulu Suomen seuratuimpiin, vaikka hienoa kasvutarinaa rakentaakin. Kallasvuo on myös varsin korkealla. Olisin odottanut, että hän toki on listalla, mutta ei viiden joukossa, koska ei Nokia hänen aikakaudellaan ole saavuttanut sellaisia tuloksia, joissa hänen kädenjälkensä näkyisi - ainakaan vielä. Toki Suomen yritysmaailman ykköspaikalla oleva henkilö ei yksinkertaisesti vain voi olla huono.

Erityisellä mielenkiinnolla odotan lähiaikoina julkistettavaa Aamulehden ja Tampereen kauppakamarin tekemän kyselyn tuloksia, jossa selvitettiin Pirkanmaan yrityselämän vaikutusvaltaisimpia henkilöitä. Siinä punnitaan paikallisten pomojen painoarvo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts with Thumbnails