maanantai 28. syyskuuta 2009

Jussi Hyöty: Osakekeissien pauloissa

Viikonlopun aikana tuli kahlattua läpi Jussi Hyödyn teos Osakekeissien pauloissa - intohimona analyysi. Kuten nimikin kertoo, kirja on tarkoitettu henkilöille, joilla on intohimo analyyseja kohtaan eli alan ammattilaisille. Perus osakesijoittajalle se on liian syvälle menevää luettavaa ja kevyitä sijoitusvinkkejä siitä on turha hakea.

Intohimoiselle analyytikolle Hyödyn kirja kuitenkin osui ja upposi. Hyöty käy kirjassaan perusteellisesti läpi nykyaikaista osakemarkkinaa sekä erilaisia analyysimenetelmiä. Kirjan parasta antia ovat pitkät ja perusteelliset esimerkit. Hyöty esittelee mm. Soneran keissin yhtiön villien vuosien ajalta, jolloin yhtiö oli ostanut Saksasta umts-luvat (=ilmaa) ja kovenanttien paukkuminen uhkasi vaikeuttaa yrityksen rahoitustilannetta. Lopulta päädyttiin Telia-Sonera fuusioon, mikä oli analyytikon kannalta oma erityiskeissi.

Hyödyn erikoisalaa ovat Nokia-analyysit, joten yritystä käytetään kirjassa useammissa esimerkeissä. Esimerkit ovat perusteellisia ja etenevät vaihe vaiheelta. Erinomaista oppimateriaalia käytännön elämästä. Selkeimmin jää mieleen se kuva, että analyytikon työ on perustellun näkemyksen ottamista laajan tietoaineiston pohjalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts with Thumbnails